Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mi az a gömblámpa?

Mi az a gömblámpa?

A gömblámpa egy egyedi hangulattal bíró, stílusos kerti lámpa. Rengeteg lehetőség rejlik benne, hiszen a legegyszerűbb kertet vagy teraszt is sajátos atmoszférájú, stílusos térré alakítja. 

Legyen stílusos a kert

A kert vagy a terasz berendezése nagyon sok figyelmet kap napjaink lakberendezési kultúrájában. Hiszen újabb szerepekkel ruháztuk fel ezeket a tereket. Kültéri nappaliként, olykor kültéri konyhaként is használjuk, kora tavasztól késő őszig az egyik legkiemeltebb életérré válik. Ezért berendezése ugyanúgy alkalmazkodik az új funkciókhoz, például az épített kültéri konyhák kemencével, vagy a kanapés kerti bútorok, szőnyeggel, ma már alapvető elemei lehetnek a terasznak, épített udvarnak.

Ezek az új funkciók a fókuszt is a kinti területre helyezik, ezért a reprezentatív szerep, a stílusos megjelenés legalább annyira számít itt, mint egy nappaliban vagy előszobában. Nem csak a változatos kerti növények felsorakoztatása, de a sokszor lényegtelennek, vagy kifejezetten funkcionálisnak tűnő kiegészítők szerepe is felértékelődik. Ilyen például a kerti lámpa. A letisztult megjelenésű, mégis meghökkentő, stílusos és kreatív gömblámpa egy letisztult és minimal modern térbe is szépen bele tud illeni. Úgy, hogy méltó dekorációja lesz annak. Ütős dekoráció, mely egyszerre kifinomult, modern és kreatív.

Egyedi kerti lámpa

Ha egyedi kerti lámpát keresel, utánozhatatlan stílusban, szinte bármilyen exteriőrbe beilleszthető design-nal, akkor neked a gömblámpa lesz a megoldás. Hangulatfény és világítás, visszafogott, mégis figyelemfelkeltő megjelenéssel. 

A hagyományos gömb alakú lámpák még a legegyszerűbb kertet is feldobják. Egyedi hangulatot teremtenek, modern megjelenéssel karöltve. Ez nem jelenti azt, hogy csak minimal vagy modern, letisztult környezetben mutatnak jól. Hiszen egy bohémabb megjelenésű kertbe is jól illenek. A kerti bútorokon, további dekorációkon múlik az összhatás és a buly gömblámpa szerepe. Ha például futurisztikus megjelenést szeretnél elérni, akkor a Buly gömblámpa mellé Cuby napelemes világító kisasztalt és széket is választhatsz. A színes ledlámpák fénye varázslatossá teszi a nyári estéket.

Azok, akik természetes összhatást, zen hangulatot képzeltek el a bambusz motívum által uralt teraszukon, a balansz díszkő hatású lámpába fognak beleszeretni. Az egymásra pakolt kavicsokból álló toronyra emlékeztető lámpa célja ugyanis pontosan ennek az életérzésnek a közvetítése. A Petra díszkő pedig egy-egy elhagyott, óriási kavicsra asszociáló lámpa, amely szintén ezt a természetes, mégis valahol modern és futurisztikus vonalat képviseli. 

Kinek ajánljuk a gömblámpát?

A gömblámpákat, kavics hatású dekorlámpákat, sőt a világító kerti bútorokat olyan otthonokba tervezték, ahol a legapróbb részletekre is figyelnek. A modern elegancia és a természetközeli, organikus design elemei találkoznak ezekben a stílusos tárgyakban. Ezért ha teraszod, kerted van, melyet főként letisztult stílusban rendeznél be, akkor neked találták ki ezeket az elegáns lámpákat.

De nem csak magánlakásokban van létjogosultsága ezeknek a lámpáknak. Például egy modern és elegáns stílusban kivitelezett társasház, irodaház vagy hotel udvarának is méltó dísze lehet. 

Földön, vízen, erkélyen

A gömblámpák egyik legnagyobb előnye, hogy vizen lebegő változat is létezik belőlük. Így tudsz igazán ütős kertet berendezni! Nem csak a medence partján és a kerti bútorok közelében tudsz elhelyezni egy-egy gömblámpát, hanem a vízben is lebeghet néhány darab. Javasoljuk, hogy kombináld a különböző méreteket, így lehet igazán stílusos az összkép. 

A napelemes kialakítás és az akkumulátoros megoldás teszi lehetővé, hogy vizen lebegő lámpát is tudj használni. Ezek a Buly lámpák 20-30 és 40 cm-es átmérőben érhetőek el, és kb 1 m2  -nyi területet tudnak bevilágítani. Távirányítóval lehet szabályozni a lámpák működését. De 30-60 cm-es átmérőig vezetékes változatot is vásárolhattok, melyek nagyon jól mutatnak a fűben vagy a teraszon, és A+-os az energia besorolásuk. 


Ez a különleges dekoráció akkor érvényesül a legjobban, ha uralja a kert vagy terasz megjelenését. Ilyen extrém, mégis letisztult, fényes dekorelemek mellé már nincs szükség olyan nagy és feltűnő díszekre, melyek elvinnék a fókuszt. Hagyd, hogy érvényesüljön az egyedi és modern báj, ez a letisztult és finom elegancia.