Jó tanácsok

Kaspó beültetés - ha nincs elég helye kertészkedéshez...

Kaspó beültetés - ha nincs elég helye kertészkedéshez...

Aki szereti a növényeket, ám nincs lehetősége gyümölcskertet, vagy virágágyást létrehozni, esetleg helyszűkében van, ajánljuk a bejáratnál elhelyezhető dekoratív kültéri, magas kaspó beültetését, mely otthonának méltó dísze lehet.

Ezekbe a kaspókba kisebb méretű növényeket, lassabban növekvő törpe örökzöldeket javaslunk, melyek akár évekig is megőrzik díszítőértéküket. A gömbre nyírt puszpáng nagyon divatos, akárcsak a spirál formájú tuják, ciprusok. Aki virágos növényekben gondolkodik, annak kicsit több munkával kell számolnia. Tavasszal ültethetők a muskátlik, begóniák, verbénák, mézvirágok, büdöskék, petúniák és egynyári virágok, melyek egészen a fagyokig folyamatosan díszítenek virágzatukkal. Amikor a nyári virágok már elnyílnak, jöhetnek az ezer színben pompázó árvácskák, melyek ideális esetben akár tavaszig megőrzik szépségüket!

A lassabb növekedésű, alacsonyabb termetű növényeknek kisebb kaspókat, balkonládákat válasszunk, figyelve az arányokra! Nagyon kedvelt megoldás, hogy a nagy méretű, váza formájú edényekbe a gömbtuja vagy spirál alakú ciprus köré kisebb virágos, csüngő növények kerülnek beültetésre, ami igazán impozáns látványt nyújt.

Válasszunk fagyálló, időjárás- és UV-álló kaspót, az ültetéshez pedig a növény igényeinek megfelelő földet használjunk! Vegyük figyelembe a hely adottságait, a fényviszonyokat és kérjünk segítséget kertészeti szakemberektől a megfelelő növény kiválasztásához!

Ha megszületett az elhatározás a kaspó beültetésére, már csak a megfelelő edényt kell hozzá kiválasztani:

https://atriumdesign.hu/hu/termekeink/kulteri-kaspok/


vissza a Jótanácsok oldalra
Webshop

Webshop

Belépés
Regisztráció

A kosarában 0 tétel van 0 Ft értékben.

Részletes tartalom / Fizetés

Keresés

Fagyálló Az általunk forgalmazott
termékek mindegyike fagyálló.
Könnyű 70%-al könyebb mint
amennyinek látszik.
Garancia Termékeinkre 3 év
garanciát vállalunk.