Jó tanácsok

A kaspók téli gondozásáról

A kaspók téli gondozásáról A kaspók téli gondozásáról A kaspók téli gondozásáról

A kaspók gondozásával kapcsolatosan mindenképpen érdemes kiemelnünk, hogy lehetetlen 100%-osan fagyálló kaspókat gyártani, hiszen köztudott, hogy a megfagyott víz feltöri az acélt, az aszfaltot és a köveket is. A kaspóban lévő víz mennyisége határozza meg a kaspó tartósságát.

A növények számára szükséges mennyiségű víz télen veszélyt jelenthet a kaspó számára. Az edény falán lévő víz megfagyhat, ami a kaspó megrepedéséhez illetve széttöréséhez vezethet. A víz mennyiségétől függ csak, hogy ez megtörténik-e. Kézzel készített kaspók lényegesen kevesebb vizet vesznek fel, mint a gépek által gyártott virágtartók. Az általunk forgalmazott termékek nagy része kézzel készül és a forgalomba kerülésük előtt szigorú minőségvizsgálaton mennek keresztül.

Célszerű a növényeket és a kaspókat száraz helyen átteleltetni, ahol a szélsőséges időjárási viszonyoknak nincsenek kitéve. Azoknak a virágtartók, melyek mégis a szabad ég alatt töltik a telet, alsó kifolyással kell rendelkezniük. 

 

Az egyik legfontosabb tényező, hogy a kaspók alá távtartót helyezünk, mely szabad utat biztosít a felesleges víz szabad távozásának. Így a víz nem tud belefagyni a kaspóba, ezáltal a jég nem tesz kárt sem a növény gyökérzetében, sem a kaspóban. A webáruházunkban kapható kaspóláb is ezt a cél szolgálja.

 

 

Ajánlott a virágtartókat tetővel fedett helyen elhelyezni, ahol az öntözővíz mennyiségét befolyásolni tudjuk. Porózus anyagokból készült kaspókat (ilyen például a terrakotta) célszerű légpárnás fóliával betekerni. 

 

A kaspó tetejét érdemes táblás polisztirol habbal lefedni, így a hó közvetlenül nem áll meg a kaspóban, illetve esetleg a kaspó oldalfalát is be lehet fedni, borítani extra réteg szigetelő anyaggal. 

 

Az általunk forgalmazott kaspók nagy része alsó kifolyással ellátott. Amennyiben ezeket a kaspókat beltérben is szeretné használni, illetve a téli időszakban teleltetés céljából beltérben elhelyezni, használjon alátétet a padló és az asztallap védelme érdekében.


vissza a Jótanácsok oldalra
Webshop

Webshop

Belépés
Regisztráció

A kosarában 0 tétel van 0 Ft értékben.

Részletes tartalom / Fizetés

Keresés

Fagyálló Az általunk forgalmazott
termékek mindegyike fagyálló.
Könnyű 70%-al könyebb mint
amennyinek látszik.
Garancia Termékeinkre 3 év
garanciát vállalunk.