Jó tanácsok

A kaspók téli gondozásáról

A kaspók téli gondozásáról A kaspók téli gondozásáról

A kaspók gondozásával kapcsolatosan mindenképpen érdemes kiemelnünk, hogy lehetetlen 100%-osan fagyálló kaspókat gyártani, hiszen köztudott, hogy a megfagyott víz feltöri az acélt, az aszfaltot és a köveket is. A kaspóban lévő víz mennyisége határozza meg a kaspó tartósságát.

A növények számára szükséges mennyiségű víz télen veszélyt jelenthet a kaspó számára. Az edény falán lévő víz megfagyhat, ami a kaspó megrepedéséhez illetve széttöréséhez vezethet. A víz mennyiségétől függ csak, hogy ez megtörténik-e. Kézzel készített kaspók lényegesen kevesebb vizet vesznek fel, mint a gépek által gyártott virágtartók. Az általunk forgalmazott termékek nagy része kézzel készül és a forgalomba kerülésük előtt szigorú minőségvizsgálaton mennek keresztül.

 

Célszerű a növényeket és a kaspókat száraz helyen átteleltetni, ahol a szélsőséges időjárási viszonyoknak nincsenek kitéve. Azoknak a virágtartók, melyek mégis a szabad ég alatt töltik a telet, alsó kifolyással kell rendelkezniük. Agyag granulátum használata szükséges ezeknél a kaspóknál, különben az esővíz és az olvadt hó érintkeznek a kaspóval és tönkreteszik azt. (EasyDrain agyag granulátumokat keresse webshopunkban)

 

Ajánlott a virágtartókat tetővel fedett helyen elhelyezni, ahol az öntözővíz mennyiségét befolyásolni tudjuk. Lyukacsos anyagokból készült kaspókat (ilyen például a terrakotta) célszerű légpárnás fóliával betekerni. Egy másik jó tanács terrakotta kaspókkal kapcsolatban: ültetés előtt vizezze be a kaspót, ezáltal a kaspó a növénytől nem fog nedvességet felszívni. Ha szükséges, akkor a virágtartót enyhén nedves kefével tartsa tisztán. Ne használjon agresszív kémiai anyagokat a tisztításnál, ugyanis ezek kárt tehetnek a kaspó felületében. Az általunk forgalmazott kaspók nagy része alsó kifolyással ellátott. Amennyiben ezeket a kaspókat beltérben is szeretné használni, használjon alátétet valamint vízálló betétet vagy ültető zsákot a padló és az asztallap védelme érdekében.


vissza a Jótanácsok oldalra
Webshop

Webshop

Belépés
Regisztráció

A kosarában 0 tétel van 0 Ft értékben.

Részletes tartalom / Fizetés

Keresés

Fagyálló Az általunk forgalmazott
termékek mindegyike fagyálló.
Könnyű 70%-al könyebb mint
amennyinek látszik.
Garancia Termékeinkre 3 év
garanciát vállalunk.